King's Park

Kings Park: Een Symfonie van Modern Classicisme in Zoetermeer

In het hart van Zoetermeer is een nieuw architectonische parel verrezen: Kings Park. Als architecten zijn we met trots gekozen voor dit project, geïnspireerd door ons eerdere werk aan de Baerlestraat. Dit Amsterdamse appartementengebouw, gelegen in de iconische 19e-eeuwse ring, belichaamde een perfecte fusie van modern classicisme. Het resultaat was een eigentijdse structuur, vormgegeven met de tijdloze principes van klassieke verhoudingen.

Onze samenwerking met het stedenbouwkundig bureau MDBS en het gerenommeerde architectenbureau MLA+ heeft geleid tot de vorming van deze unieke wijk. Gelegen langs de Marten Luther Kinglaan is een geheel nieuwe straat verrezen. Het ontwerp omvat een imposante toren en een verhoogd gedeelte, gecreëerd door MLA+. Tussen deze structuren in hebben we drie prachtige appartementengebouwen ontworpen.

Elk van deze appartementen biedt toegang via een galerij die uitkijkt op de straat, waarbij deze galerijen zijn vormgegeven als robuuste balkons, die naadloos opgaan in het stedelijke landschap.De appartementen beschikken over een doorzon-plattegrond, met de eetkeuken direct grenzend aan de galerij. Dankzij de openslaande deuren van de eetkeuken wordt de galerij optimaal benut, fungerend als een balkon dat 's ochtends zonlicht vangt en sociale interactie bevordert.

De gevels van de gebouwen onderscheiden zich door een drielaagse structuur: een elegante witte plint, gevolgd door een licht middenstuk en bekroond met een iets donkerdere steen op de top.

Wat deze gebouwen uniek maakt, zijn de verticale ramen en de verfijnde gevelcompositie, die tezamen een onderscheidende en uitzonderlijke identiteit aan Kings Park geven. Het is een eerbetoon aan zowel het verleden als de toekomst, en belooft een benchmark te worden in moderne architectuur.